Översätt till spanska
HAE

Den 1 november underrättades Larimer County Department of Health and Environment (LCDHE) om att ett husdjur i området Red Feather Lakes testade positivt för pest. 

Som svar genomförde LCDHEs experter på infektionssjukdomar en undersökning för att fastställa potentiella mänskliga exponeringar och för att bedöma det allmänna området för ytterligare pestproblem. De personer som man vet har exponerats för djuret har rekommenderats för antibiotikabehandling för att förhindra att pest utvecklas. En NextDoor-avisering och skyltar med "Plague Health Alert" kommer att placeras i det allmänna området för att öka medvetenheten och be folk att vidta försiktighetsåtgärder för att förhindra pest. LCDHE kommer att fortsätta att övervaka pestaktiviteten i området och upprätthålla kommunikationen vid behov.

Pest är en bakteriell sjukdom som kan överföras till människor genom bett av en infekterad loppa. Hos människor är symtomen hög feber, frossa, huvudvärk, extrem trötthet och ömma eller svullna lymfkörtlar. LCDHE råder boende som upplever dessa symtom att kontakta sin läkare omedelbart. Larimer Countys senaste rapporterade mänskliga fall av pest inträffade 2015.

Pest är endemisk i Larimer County och försiktighetsåtgärder för att förhindra pest bör alltid vidtas. 

  • Allmänheten ska inte försöka fånga, mata, hantera eller utrota präriehundar eller någon typ av ekorre, jordekorre, kanin eller andra vilda djur. 
  • Djurägare bör kontrollera med sin veterinär angående bekämpning av fästingar och loppor för sina husdjur. Sjuka husdjur bör omgående undersökas av en veterinär.
  • Invånare bör också rensa egendom från skräp, timmerhögar och andra områden där gnagare och djur kan leva eller gömma sig.
  • Rapportera att gnagare dör till Larimer County Department of Health and Environment på 970-498-6775. 

Ytterligare information om pest finns på www.larimer.gov/plague.

Animal doméstico en el condado de Larimer da positivo en prueba de la peste: El Departamento de Salud recomomienda a los residentes que tomen precauciones

El 1 de noviembre, se informó al Departamento de Salud y Medio Ambiente del condado de Larimer (LCDHE) que un animal doméstico de la zona de Red Feather Lakes había dado positivo en una prueba de detección de peste.

En consecuencia, los expertos en enfermedades infecciosas de la LCDHE llevaron a cabo una investigación para determinar las posibles exposiciones humanas y evaluar la zona en general para detectar otros casos de peste. A las personas que se sabe han estado expuestas al animal se les ha recomendado tratamiento antibiótico para prevenir el desarrollo de la peste. Se colocará una notificación NextDoor y carteles de "alerta de salud sobre la peste" en la zona general para aumentar el nivel de concienciación y pedir a la gente que tome precauciones para prevenir la peste. La LCDHE seguirá vigilando la actividad de la peste en la zona y se mantendrá en comunicación según proceda.

La peste es una enfermedad bacteriana que puede transmitirse al ser humano por la picadura de una pulga infectada. En los humanos, los síntomas son fiebre alta, escalofríos, dolor de cabeza, fatiga extrema y sensibilidad o inflamación de los ganglios linfáticos. LCDHE les aconseja a los residentes que presenten estos síntomas que se comuniquen con su médico inmediatamente. El último caso humano de peste reportado en el condado de Larimer ocurrió en 2015.

La peste es una enfermedad endémica del condado de Larimer y siempre deben tomarse precauciones para prevenirla.

  • El público no debe intentar capturar, alimentar, tocar eller exterminar perros de las praderas ni ningún tipo de ardilla, ardilla listada, conejo u otro animal salvaje.
  • Los dueños de mascotas deben consultar con su veterinario sobre el control de garrapatas y pulgas para sus mascotas. Los animales enfermos deben ser examinados rápidamente por un veterinario.
  • Los residentes deben limpiar su propiedad de basura, acumulaciones de madera y otros lugares donde puedan vivir o esconderse roedores y animales.
  • Informe de la muerte de roedores al Departamento de Salud y Medio Ambiente del condado de Larimer llamando al 970-498-6775.

För más información sobre la peste, visite www.larimer.gov/plague.

 

Publicerad på: 
Torsdagen den 2 november 2023 - 3:09
Kontaktuppgifter:

Kori Wilford, kwilford@larimer.org

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil