Vädervarningar
Larimer County Administrative Offices, District Attorney och Courts kommer att vara stängda för att fira Juneteenth National Independence Day-helgen den 19 juni 2024. Larimer County Soptippen kommer att vara öppen. Kritiska länstjänster störs inte av stängningar.
Översätt till spanska
SHR

En fånge står inför flera brottsanklagelser för att ha misshandlat fängelsepersonal och skadat tre ställföreträdare. 

Den 21 mars 2024 runt klockan 9 arresterade Fort Collins Police Services Carmen Scott Musso (DOB 10/27/79) för följande anklagelser:

  • Körning under inflytande av droger - 3+ tidigare (F4)
  • Flyktförsök (F5)
  • Innehav av ett illegalt vapen (M1)
  • Resisting arrest (M2)
  • Innehav av narkotikatillbehör (Drug Petty Offense)

På grund av sitt beteende bokades han in i Larimer County Jail som en samarbetsvillig arresterad. Detta innebär att en person är säkrad i en individuell förvaringscell och övervakas tills bokningsprocessen kan slutföras på ett säkert sätt. Senare på dagen arbetade ställföreträdare och medicinsk personal för att säkerställa att Mussos behov tillgodoses. Under denna interaktion misshandlade han en anställd. En ytterligare LCSO-avgift har lämnats in för:

  • Andra gradens misshandel (F4)

Larimer County Court utfärdade Musso en $10,000 50,000 kontant/borgensförbindelse för de första Fort Collins Police Services avgifterna. Under en andra utfrågning för fängelsemisshandeln utfärdades han ytterligare XNUMX XNUMX $ kontant/borgensförbindelse.

Tidigt på morgonen den 22 mars verkade Musso vara mer samarbetsvillig och två ställföreträdare avlägsnade honom från cellen. Han gick ut och började gå enligt instruktionerna, vände sig sedan om och attackerade en ställföreträdare, vilket orsakade betydande skada. Två andra ställföreträdare försökte ingripa, men Musso anföll dem också. Ytterligare personal reagerade för att hjälpa till att stoppa attacken. Musso försökte ta en ställföreträdares Taser men misslyckades. Han var säkert fastspänd och återvände till sin häkte. 

Tre ställföreträdare fördes till ett områdessjukhus, en med allvarliga skador och två med lindriga skador. Alla förväntas återhämta sig. 

Musso står inför följande anklagelser för denna incident:

  • Andra gradens överfall på en fredsofficer - allvarlig kroppsskada (F4)
  • Andra gradens överfall på en fredsofficer - 2 punkter (F4)
  • Försök att avväpna en fredsofficer (F6)

Det har ännu inte hållits någon obligationsförhandling för dessa anklagelser.

"Vi förväntar oss att vår personal ska behandla alla i vårt fängelse med värdighet och respekt, och det var precis så våra ställföreträdare närmade sig den här personen. Det är rätt sak att göra, och det gör vår anläggning säkrare. Det gör mig helt sjuk att se detta oprovocerade och kalkylerade våld mot våra ställföreträdare, säger sheriff John Feyen. "Jag hör ofta folk säga "du har anmält dig till det här." Även om brottsbekämpning medför inneboende risker, förtjänar ingen att bli attackerad. Vi kan inte ursäkta eller acceptera den här typen av våld mot våra offentliga tjänstemän.”

Hans senaste bokningsbild bifogas. Dessa anklagelser är bara en anklagelse, och den tilltalade antas vara oskyldig tills och om inte motsatsen bevisats.

Klicka på ett foto för att förstora.Publicerad på: 
Fredagen den 22 mars 2024 - 7:04
Kontaktuppgifter: 

Public Information Officer
Larimer County Sheriff's Office
(970)980-2501 |  E-postadress

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil