Vädervarningar
Larimer County Administrative Offices, District Attorney och Courts kommer att vara stängda för att fira Juneteenth National Independence Day-helgen den 19 juni 2024. Larimer County Soptippen kommer att vara öppen. Kritiska länstjänster störs inte av stängningar.
Översätt till spanska

Larimer County Department of Natural Resources (LCDNR) är glada över att kunna rapportera betydande framsteg i återställnings- och planeringsarbetet på sin senast förvärvade öppna yta, tidigare känd som Heaven's Door Ranch, belägen nära Big Thompson Canyon.

Nu bevarad kommer denna 1,547 XNUMX hektar stora fastighet att rankas som en av kronjuvelerna i norra
Colorados öppna rymdsystem som förbinder många redan bevarade marker i området. Dess förvärv 2022 var en hörnsten i Larimer Countys bevarandestrategi i ett högprioriterat område.

En av de anmärkningsvärda restaureringsprestationerna på fastigheten inkluderar den framgångsrika dekonstruktionen och avlägsnandet av en tidigare bostad och flera uthus, som inte överensstämde med byggnormen och bedömdes vara oförenliga med öppna ytor.

Sedan oktober förra året har LCDNR samarbetat med Delehoy Construction (general entreprenör), Nationellt centrum för hantverk (underentreprenör för byggnadsdekonstruktion) och GL Hoff (civil rivning och restaurering) för att sälja, återanvända eller återvinna de flesta byggmaterial på plats.

Totalt såldes, återanvändes eller återvinns 53 ton eller 106,000 14,000 pund material från projektet, vilket avledde värdefulla resurser från deponin i Larimer County och sparade över $XNUMX XNUMX i fraktkostnader. Denna ansträngning ligger i linje med LCDNR:s engagemang för miljömässig hållbarhet och finansiell förvaltning av allmänhetens hjälp att bevara öppna utrymmen omsättningsskatt.

Dessutom användes dekonstruktionsprojektet som en inlärningsmöjlighet för sextio (60) lokala gymnasieelever som var intresserade av att lära sig byggnadsyrken, tillsammans med sina instruktörer. National Center for Craftsmanship samordnade den värdefulla praktiska fältlärandeupplevelsen på den öppna platsen.

Byggnadens fotavtryck kommer att återställas till den ursprungliga livsmiljön. Detta arbete återställer fastigheten till sitt naturliga tillstånd och avlägsnade strukturer som avbröt fastighetens natursköna utsikt över vidsträckta gräsmarker och dramatiska hogbacks. Ytterligare aktiviteter som pågår på plats inkluderar att ta bort icke-inhemska ryska olivträd, behandla skadliga ogräs, utveckla skogsförvaltningsplaner och genomföra resursinventeringar.

Från och med i sommar kommer personalguidade offentliga rundturer att ge samhällsmedlemmar tillgång till det öppna utrymmet. Kommande förvaltningsplanering kommer att ske 2026 och hjälpa till att fastställa framtida allmänhetens tillgång och tillhörande förbättringar. Byggandet av anläggningar för allmänheten kommer att ske 2027-2029 med ett preliminärt öppningsdatum 2030.

"Vi är glada över att dela möjligheter för allmänheten så tidigt som i sommar att uppleva det öppna utrymmet innan vi börjar vår förvaltningsplanering", säger Daylan Figgs, direktör, LCDNR. "Vi ser fram emot att engagera samhället under varje fas av processen."

Samtidigt börjar Larimer County förvaltningsplanen för Chimney Hollow Open Space, som kommer att bli nästa länsfastighet att öppna för allmänheten. I vår kommer en teknisk rådgivande kommitté tillsammans med det större samhället att be om feedback via online, personliga och virtuella upplevelser.

Beläget väster om Carter Lake, kommer Chimney Hollow Open Space på 1,847 10 tunnland att utöka tillgången till rekreation i Larimer County genom att erbjuda vakna vattenbaserade möjligheter och stigbaserad tillgång med cirka tio till tolv (12-2027) miles av naturliga stigar. Den offentliga öppningen av Chimney Hollow Open Space är preliminärt planerad till XNUMX.

Tillsammans representerar dessa två framtida öppna ytor viktiga tillägg till Blue Mountain Priority Conservation Area Larimer County's Open Lands Master Plan. Besök larimer.gov/naturalresources/openlands för mer information om hur man engagerar sig med LCDNR och framtida planering av öppna utrymmen och guidade turer.

Klicka på ett foto för att förstora.Arbetare tar bort skräp på Heaven's Door Ranch
Publicerad på: 
Tisdagen den 19 mars 2024 - 2:25
Kontaktuppgifter:

Meegan Flenniken, divisionschef
Markvård, planering, resursförvaltning
Larimer County naturresurser
mflenniken@larimer.org, 970-619-4562

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil