Vädervarningar
Översätt till spanska
SHR

En uppdatering finns tillgänglig i Critical Incident Response Team-undersökningen av en skjutning som är involverad i Fort Collins-officer.

Den 7 februari 2024 svarade Fort Collins Police Services på en rapport om en misstänkt beväpnad man i västra Fort Collins. Poliser hittade den misstänkte, Colten Sirio (DOB 11/16/91), i en stadsdel nära West Elizabeth Street och South Shields Street. Poliser kände igen Sirio som misstänkt från en incident två dagar tidigare. Han var efterlyst för flera grova anklagelser i det fallet, inklusive innehav av ett vapen av tidigare gärningsman, stöld, brottsligt ofog och våld i hemmet. 

Poliserna såg att Sirio var beväpnad med en pistol och uppträdde hotfullt mot en kvinna som knuffade två små barn i en barnvagn. Sirio vägrade följa polisens kommandon och gick därifrån med offren. En Fort Collins officer avfyrade deras vapen och slog Sirio. Kvinnan, barnen och polisen skadades inte. 

Efter att ha fått första hjälpen på platsen transporterades Sirio till ett områdessjukhus för vård. Han släpptes den 9 februari och bokades in i Larimer County-fängelset på grund av sin arresteringsorder, samt följande anklagelser:

Första gradens kidnappning - 3 punkter (F2) 
Andra gradens kidnappning - 3 punkter (F3)
Hotfullt - 3 punkter (F5)
Innehav av vapen av en tidigare gärningsman (F5)

En bokningsbild bifogas. Utredarna fick veta att den misstänkte kände till offren i det här fallet. Alla som har information om denna misstänkte eller incident ombeds kontakta LCSO-utredaren Ryan Adams på 970-498-5174. Utredningen av Critical Incident Response Team pågår och ingen ytterligare information kommer att släppas för närvarande. 

Anklagelserna är bara en anklagelse, och den tilltalade antas vara oskyldig tills motsatsen bevisats. 

Det första pressmeddelandet från Fort Collins Police Services finns här: CIRT aktiverad för officersinvolverad skjutning
 

Klicka på ett foto för att förstora.Publicerad på: 
Fredagen den 9 februari 2024 - 6:17
Kontaktuppgifter: 

Public Information Officer
Larimer County Sheriff's Office
(970)980-2501 |  E-postadress

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil