Vädervarningar
Översätt till spanska

Larimer County Department of Human Services har implementerat ett omedelbart inskrivningsstopp för sitt Colorado Child Care Assistance Program (CCCAP eller CCAP). Blivande sökande hänvisas till fortsätt att skicka in ansökningar via Colorado Peaks webbplats. Avdelningen kommer fortfarande att acceptera och granska ansökningar, men en fullständig behörighetsgranskning kommer att skjutas upp tills frysningen hävs.

Beslutet att införa en frysning av inskrivningen beror på brist på medel, en vanlig åtgärd när budgetbegränsningar påverkar ett program. Trots en årlig budgetinfusion på 1.7 miljoner USD från American Rescue Plan Act (ARPA) sedan 2021, kommer dessa medel, som används för att tillhandahålla barnomsorg av hög kvalitet under folkhälsokrisen, inte längre att vara tillgängliga för Larimer County och omgivande områden från statens skattemyndigheter år 2024-25 och framåt. Budgetprognoser förutser ett överutnyttjande på 800,000 2023 USD för det statliga räkenskapsåret 24-XNUMX, vilket nödvändiggör implementeringen av policyn för frysning av inskrivningar för att återställa budgetbalansen.

Nuvarande CCAP-familjer kommer att finnas kvar i programmet, förutsatt att de fortsätter att uppfylla behörighetskriterierna. Undantag görs för familjer inom barnskyddet eller Colorado Works-programmet, vilket säkerställer att de är kvalificerade och potentiella inkluderande i programmet om de är kvalificerade.

"Tyvärr finns det otillräcklig statlig och federal finansiering för att tjäna alla familjer som är berättigade. Vi har sett en betydande ökning av antalet barn som serveras och vårt fokus under denna olyckliga inskrivningsstopp är att fortsätta att ge tillgång till barnomsorg av hög kvalitet genom att prioritera familjer som är nuvarande CCAP-klienter, säger Heather O'Hayre, chef för Larimer County Mänsklig service. 

För mer information, besök CCAP-webbsidan på Human Services-webbplatsen eller ring 970-498-6300.

Publicerad på: 
Måndagen den 5 februari 2024 - 1:45
Kontaktuppgifter:

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil