Vädervarningar
Översätt till spanska
SHR

Utredarna ber samhället om tips i en serie bränder som har inträffat i nordöstra Fort Collins. Fallen med mordbrand och kriminella ofog började i slutet av oktober och har inträffat i området TimberVine och Collins Aire Mobile Home Park. TimberVine ligger i Fort Collins Police Services (FCPS) jurisdiktion, och Collins Aire Mobile Home Park ligger i Larimer County Sheriff's Office (LCSO) jurisdiktion. På grund av likheten mellan fall och närhet som rapporterats i varje jurisdiktion, arbetar utredare nu tillsammans eftersom de tror att samma misstänkta kan vara ansvarig för alla dessa incidenter. Poudre Fire Authority (PFA) brandutredare stöder också brottsbekämpning i utredningen.

Den 23 oktober 2023 tog FCPS en rapport om en Pride-flagga som hade bränts och fattade eld på en stolsdyna. Den natten svarade PFA på en gräsbrand i det öppna området nära TimberVine-kvarteret. Mindre än en timme senare skickades PFA och LCSO till Collins Aire Mobile Home Park för ett fordon som var helt uppslukat av brand. Under denna incident hittade räddningstjänsten också en brinnande papperskorg i närheten.

Den 24 oktober 2023 i kvarteret TimberVine kom en rapport om graffiti och en amerikansk flagga som brändes. Hemmet där detta hände ligger nära det öppna utrymmet där gräsbranden inträffade föregående dag.

Den 12 november 2023 gjordes fyra anmälningar från boende i TimberVine Neighborhood. En stol tändes i brand och spred sig till en bostad – denna brand släcktes av en boende. En liten gräseld tändes i en kanal och graffiti hittades på ett staket i närheten. En Pride-flagga brändes och husets garage hade graffiti på sig, och det senaste rapporterade fallet handlade om en fågelskrämma som brändes och en stol stals från den bostaden.

Fort Collins Chief Swoboda och Larimer County Sheriff John Feyen har båda byråerna som arbetar tillsammans och använder gemensamma resurser för att gripa den här personen så snart som möjligt. Utredare arbetar för att avgöra om något av dessa brott är partiskt motiverade.

En bild på graffitin bifogas. Alla som har information om dessa incidenter eller eventuella misstänkta bör kontakta Fort Collins polisdetektiv Matt Schuh på (970) 416-8043 eller Larimer County Sheriff's Office-utredare Stephen Gates på (970) 498-5169. Personer som vill vara anonyma kan också kontakta Crime Stoppers of Larimer County på (970) 221-6868 eller www.stopcriminals.org.

Klicka på ett foto för att förstora.Publicerad på: 
Onsdagen den 15 november 2023 - 2:11
Kontaktuppgifter: 

Public Information Officer
Larimer County Sheriff's Office
(970)980-2501 |  E-postadress

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil