Traducir al español
Foto på Gordon P. McLaughlin, distriktsåklagare i Larimer

Gordon P. McLaughlin

ALLMÄN ÅKLAGARE

DTA

Biträdande distriktsåklagare och åklagare Lynzi Maas hedrades med priset Årets åklagare av Colorado Drug Investigators Association (CDIA). Maas nominerades av Northern Colorado Drug Task Force (NCDTF) för sitt banbrytande arbete med fall av fentanyldistribution som orsakade dödsfall samt för dedikerade narkotikaåtal.

CDIA:s president Matthew Stoneberger delade ut priset och läste NCDTF:s befälhavare Lt. Hertz nominering om Maas djupgående inverkan på åtalet av fentanylfall i Colorado. "DDA Maas vilja att åtala, hennes sakkunniga juridiska kunskaper, hennes relationer med detektiver från Northern Colorado Drug Task Force och var och en av medlemsbyråerna, och hennes lämpligt aggressiva tillvägagångssätt har gjort det åttonde rättsdistriktet till en ledare när det gäller åtal enligt den nya lagen. ”

Maas, vars position i Major Cases skapades 2022 genom ett bidrag från Larimer County Board of County Commissioners, var avgörande för att säkra statens första skyldiga för att fentanyldistribution orsakade dödsfall. Hon är huvudåklagare i två andra fall med samma åtal. "Att rikta in sig på återförsäljare som dödar medlemmar i vårt samhälle med fentanyl har varit en prioritet för vårt kontor", säger distriktsåklagare Gordon P. McLaughlin. "Deputerade Maas arbete har lett staten som en modell för att hålla de värsta aktörerna ansvariga och hitta rättvisa för offren."

Erkännandet var dock inte begränsat till dessa fall, utan erkände hennes utmärkta narkotika- och narkotikahandelsåtal, samtidigt som hon hanterade en mängd komplexa, stora fall. Bortom rättssalen har Maas ägnat mycket tid åt att utbilda brottsbekämpande myndigheter och andra åklagare om det skiftande landskapet när det gäller åtal för narkotika.

Som en kollega kommenterade, "Lynzi är en fenomenal åklagare och utgjuter sitt hjärta och själ i att söka rättvisa för denna gemenskap. Hon är en hårt arbetande och en kraft att räkna med i rättssalen.”

När Maas tog emot priset insåg Maas hur avgörande hennes partnerskap med brottsbekämpande myndigheter är. "Allt jag kunde uppnå i år har bara varit möjligt på grund av det extraordinära arbete de gör. Arbetet de gör är avgörande för att göra Colorado inte bara till en ledare inom narkotikaåtal, utan till ett bra ställe att leva på."  

Lynzi Maas håller sitt pris på CDIA
Publicerad på: 
Torsdagen den 14 september 2023 - 4:45
Kontaktuppgifter: 

Åklagarens sigill

 

       Gordon P. McLaughlin
             ALLMÄN ÅKLAGARE

     Larimer och Jackson counties

Kontakt: Brianna Jones
                  Trygghet i vårdförloppet
                  Mejla Brianna
                  (970) 498-7250

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
E Prenumerationer
Karriärmöjligheter
Öppenhet | Tillgänglighet | säkerhet
Juridiska ansvarsfriskrivningar
Översätt denna webbplats
Feedback webbplats Väderprognos och varningar
Flaggstatus:   fullfull
uppåtpil