Vädervarningar
Översätt till spanska
HAE

Larimer County Department of Health and Environment (LCDHE) varnar invånare och besökare om det pågående hotet från West Nile Virus i Larimer County. Under de senaste veckorna har hälsotjänstemän sett en betydande ökning av fall av West Nile Virus (WNV), såväl som fler fall än under tidigare år, bland invånare i Larimer County.

Larimer County har för närvarande det högsta antalet WNV-fall i Colorado. Förra året rapporterade Larimer County totalt 15 fall av WNV, och länet har i genomsnitt haft cirka 23 fall per år sedan 2013. 

Redan i år har det rapporterats 25 fall av WNV på människa i Larimer County. Bland dessa har minst sju individer krävt sjukhusvård; de flesta med neuroinvasiv sjukdom för vilken det inte finns någon annan behandling än stödjande vård. Det första WNV-dödsfallet rapporterades tidigare denna månad i vårt närliggande Weld County. 

"Larimer County ser vanligtvis inte en topp i mänskliga fall i West Nile förrän i slutet av augusti, början av september. Tyvärr kommer vi sannolikt att fortsätta att se fall och sjukhusinläggningar stiga, säger Tom Gonzales, Larimer County Public Health Director.

Symtomen på West Nile-sjukan kan variera kraftigt, från inga symtom till allvarlig sjukdom, och uppträder vanligtvis mellan 3-14 dagar efter infektion. De vanligaste symtomen är feber, illamående och kräkningar, muskelsvaghet och värk, utslag och huvudvärk. För de flesta försvinner symtomen, men vissa kan drabbas av långvariga hälsoeffekter. 

LCDHE arbetar med kommuner för att rekommendera förebyggande åtgärder som larvdödande och vuxenmord för myggor. Detta är viktigt för att minska den totala mängden myggor, förutom att kontrollera Culex-arterna som kan överföra WNV. 

LCDHE uppmanar invånarna att vidta extra försiktighetsåtgärder för att förhindra myggbett och att träna på de 4 D:n: 

  • Defend – Använd DEET eller annat effektivt myggmedel – Använd ett EPA-registrerat myggmedel som har visat sig vara effektivt mot myggor som bär på West Nile-virus. DEET, Picaridin, Oil of Lemon Eucalyptus (även kallad p-menthane-3,8-diol eller PMD) och IR3535 är effektiva val.

  • Skymning till gryning - Undvik exponering under maximala matningstider för Culex-myggor, från skymning till gryning.

  • Klänning - Bär långa ärmar och byxor för att förhindra att myggor biter.

  • Dränering – Ta bort stående vatten i din trädgård eller trädgård för att minimera myggans häckningsområden.

Larimer County Department of Health and Environment övervakar noggrant förekomsten av West Nile-virus i samhället genom partnerskap med kommuner, ett myggbekämpningsföretag (Vector Disease Control International) och Colorado State University för att övervaka och bedöma risken för invånare i Larimer County.  

För fler tips för att förhindra West Nile-virus, besök www.larimer.gov/westnile.

# # #

Aumentan los casos humanos del virus del Nilo occidental en el condado de Larimer

Condado de Larimer, Colorado - El Departamento de Salud y Medio Ambiente del Condado de Larimer (LCDHE) varnar för invånarna och besökarna på amenaza fortsätter Virus del Nilo Occidental (WNV, por su sigla en inglés) på el Condado de Larimer . En las últimas semanas, los funcionarios de salud han visto un aumento significativo en los casos de Virus del Nilo Occidental, así como más casos que en años anteriores, entre los residentes del Condado de Larimer.

El Condado de Larimer har aktualiserat borgmästarens nummer för WNV i Colorado. El año pasado en 2022, el Condado de Larimer tuvo 15 casos totals de WNV reportados, y el condado ha promediado aproximadamente 23 casos por año desde 2013.

Ya este año, se han reportado 25 casos humanos de WNV en el Condado de Larimer. Entre estos, al menos siete personas han requerido hospitalización; la mayoría con enfermedad neuroinvasiva para la que no hay más tratamiento que la atención de apoyo. La primera muerte por WNV se informó a principios de este mes en nuestro vecino condado de Weld.

"El condado de Larimer normalmente no ve un pico en los casos humanos del Nilo Occidental hasta finals de agosto, principios de septiembre. Desafortunadamente, es probable que sigamos viendo un aumento de casos y hospitalizaciones", dice Tom Salud Pública del. Condado de Larimer.

Los síntomas de la enfermedad del Nilo Occidental pueden variar mucho, desde la ausencia de síntomas hasta una enfermedad grave, y suelen aparecer entre 3 y 14 días después de la infección. Los sintomas más frecuentes son fiebre, náuseas y vómitos, debilidad y dolores musculares, erupciones cutáneas y dolores de cabeza. En la mayoría de las personas, los sintomas desaparecen, men algunas pueden sufrir efectos a largo plazo.

El LCDHE está trabajando con los municipios y recomendando medidas preventivas, como la applicación de larvicidas y adulticidas and los mosquitos. Esto es esencial para reducir la abundancia general de mosquitos, además de controlar las especies de Culex que pueden transmitir el WNV.

LCDHE pide a los residentes que tomen precauciones adicionales para evitar las picaduras de mosquitos, y que practiquen las suientes medidas:

  • Protéjase - Använd DEET till andra avstötande myggor - Användning av myggregistrerade myggor på EPA som visar hur effektiva myggor av Nilo Occidental virus. 
  • Del atardecer al amanecer - Evite la exposición durante las horas de maxima alimentación del mygga Culex, desde el atardecer hasta el amanecer.
  • Cúbrase - Protéjase usando mangas largas y pantalones largos para evitar que los mosquitos le piquen
  • Eliminera - El agua estancada en su uteplats o jardín para reducir al minimo las zonas de cría de mosquitos.

El Departamento de Salud y Medio Ambiente del Condado de Larimer vigila de cerca la propagación del virus del Nilo Occidental en la comunidad a través de asociaciones con los municipios, una Empresa de reducción de myggor (Vector Disease Control International) y la Universidad Colorado Universidad (CSU, por su sigla en inglés) para vigilar y evaluar el riesgo para los residentes del condado de Larimer.

Para mer consejos sobre lo que puede hacer para prevenir el Virus del Nilo Occidental, visite  www.larimer.gov/westnile

# # #

 

culex mygga
Publicerad på: 
Torsdagen den 17 augusti 2023 - 12:21
Kontaktuppgifter:

Kori Wilford
kwilford@larimer.org

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil