Vädervarningar
Larimer County Administrative Offices, District Attorney och Courts kommer att vara stängda för att fira Juneteenth National Independence Day-helgen den 19 juni 2024. Larimer County Soptippen kommer att vara öppen. Kritiska länstjänster störs inte av stängningar.
Översätt till spanska
SHR

 

En före detta ungdomspastor har arresterats för sexuella övergrepp på flera barn under tre decennier.

I början av 2023 fick Larimer County Sheriff's Office en rapport om ett sexuellt övergrepp som involverade Hipolito Gomez-Perdomo (DOB 01/31/59) i Fort Collins. Det tonåriga offret identifierade den misstänkte och avslöjade en misshandel som skedde i början av 2000-talet när hon var ett litet barn. Hon rapporterade inte inledningsvis det på grund av rädsla för återverkningar men kom fram efter att ha fått veta att andra tonåringar hade upplevt liknande övergrepp av den misstänkte.

LCSO-utredare började samla in information och hittade en rapport från 2019 om sexuella övergrepp som involverade Gomez-Perdomo och ett annat offer, men distriktsåklagarmyndigheten avböjde då att väcka åtal. LCSO-utredarna återupptog det tidigare fallet i samband med de nyare anklagelserna.

Under dessa utredningar trädde ytterligare ett offer fram. Hon beskrev ett liknande mönster av övergrepp som inträffade i slutet av 1990-talet när hon var ett litet barn. Hon berättade att Gomez-Perdomo träffade sin familj genom kyrkan och, efter att ha blivit en pålitlig familjevän, förgrep hon henne sexuellt.

Efter en lång brottsutredning arresterades Gomez-Perdomo i mars 2024 på följande anklagelser:

  • Sexuella övergrepp på ett barn - förtroendeuppdrag (F3) - 5 punkter
  • Sexuella övergrepp på ett barn (F3)

Han bokades in i Larimer County Jail och utfärdade en $200,000 XNUMX kontant/borgensförbindelse av Larimer County Court. En bokningsbild bifogas. Ytterligare avgifter väntar.

Gomez-Perdomo var involverad i Vida Abundante-kyrkan i North Fort Collins och fungerade som ungdomspastor. Efter att 2019 års anklagelser rapporterats lämnade han församlingen. Innan han bodde i Fort Collins bodde han i Fort Morgan, Colorado och Houston, Texas.

Utredarna är oroade över att det kan finnas andra offer. Alla som har information om incidenter som involverar den här misstänkte bör kontakta utredare Travis Fischer på 970-498-5585. Personer som vill vara anonyma kan kontakta Crime Stoppers of Larimer County på 970-221-6868 eller www.stopcriminals.org.

"Sexuella övergrepp tillfogar offren allvarlig fysisk och psykisk skada. Det kan vara svårt att träda fram, särskilt om gärningsmannen har en förtroendeställning, säger sheriff John Feyen. ”Jag är tacksam för de modiga unga kvinnorna som tog till orda i det här fallet. Deras röster spelar roll. På LCSO anser vi att överlevande förtjänar att bli hörda och stöttade.”

Anklagelserna är bara en anklagelse, och den tilltalade antas vara oskyldig tills motsatsen bevisats.


Fakta om sexuella övergrepp

  • Barnrovdjur använder ofta psykologisk manipulation som kallas "grooming"-beteenden för att isolera och bygga upp förtroende med offer, inklusive att ge gåvor och uppmärksamhet, ge ekonomiskt eller känslomässigt stöd, arrangera speciella aktiviteter och dela hemligheter. Detta kan följas av till synes ofarlig beröring (kramar, brottning, kittlande) och eskalerar till sexuell kontakt (Rainn).
  • 93 % av offren för sexuella övergrepp på barn känner sin förövare (Rainn).
  • Sexuella övergrepp är ett brott som ofta inte anmäls. Forskning visade att 2021 rapporterades endast 22 % av sexuella övergrepp till polisen (Bureau of Justice Statistics).  
  • Det kan ta år efter att övergreppen upphört för offren att känna sig trygga när de träder fram, särskilt i fall där förövaren var en person i förtroendeuppdrag. Sociala attityder, könsstereotyper och kultur kan ytterligare påverka en persons beslut att anmäla (Rainn).

Om du eller någon du känner har upplevt sexuella övergrepp finns supportresurser tillgängliga i vårt community:

SAVA Center
https://savacenter.org/
Fort Collins: (970) 472-4204
Loveland: (970) 775-2962
Sexual Assault Victim Advocate (SAVA) Center tillhandahåller krisintervention, opinionsbildning och rådgivning för alla som drabbats av sexuellt våld i norra Colorado, samtidigt som det tillhandahåller förebyggande program genom uppsökande verksamhet och utbildning.

Barnsäkert
https://www.childsafecolorado.org/
970-472-4133
ChildSafe stödjer barn och vuxna offer för övergrepp i barndomen, särskilt sexuella övergrepp mot barn, och deras icke-kränkande familjemedlemmar.

Crawford Child Advocacy Center
https://crawfordcac.org/  
(970) 407-9739
CCAC arbetar för att förebygga misshandel av barn (främst fysiska och sexuella övergrepp), och de tillhandahåller tjänster för att hjälpa handläggare och utredare att stoppa förövare, skydda offer och stödja överlevande och familjer.

Estes Valley Crisis Advocates
https://www.crisisadvocates.org/
Ring: (970) 577-9781
Text: (513) 970-3822
Estes Valley Crisis Advocates tillhandahåller en rad kostnadsfria och konfidentiella tjänster till överlevande av brott och trauma.

SummitStone Health Partners
https://www.summitstonehealth.org/
(970) 494-4200
SummitStone ger rådgivning för psykologiska, känslomässiga och beteendemässiga problem, våld i hemmet och offer för sexuella övergrepp samt drog- och alkoholproblem. Individuell, familje- och gruppterapi finns tillgänglig.

Klicka på ett foto för att förstora.Publicerad på: 
Torsdagen den 11 april 2024 - 11:59
Kontaktuppgifter: 

Public Information Officer
Larimer County Sheriff's Office
(970)980-2501 |  E-postadress

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil