Vädervarningar
Översätt till spanska

Under fem år genomförde Colorado State University Extension Master Gardeners i Larimer County sortförsök för att avgöra vilka tomat- och paprikasorter som presterar bäst i norra Colorado.

Jon Weiss, trädgårdsmästarens volontär som koordinerar projektet, brinner för frön och trädgårdsarbete. "Vi har en kort odlingssäsong i Larimer County, och det skapar utmaningar för trädgårdsmästare", säger Weiss. "Jag vill se trädgårdsmästare ha framgång."

Hittills har projektet testat 12 sorter av malda tomater, tre sorter av tomater i behållare och 15 sorter av paprika. Eftersom väderförhållandena varierar från säsong till säsong, upprepades varje försök under två år. Trädgårdsmästare samlade in flera datapunkter från de tidigaste för att producera frukt, det genomsnittliga antalet frukter per planta, vikten av frukt och till och med smakprofilen. 

Letar du efter frukt tidigt på säsongen? Ace paprika, Hybrid New Girl-tomater och Hybrid Patio Choice Yellow tomater hade den tidigast mogna frukten. Letar du efter den högsta avkastningen? Återigen presterade Hybrid New Girl-tomater och Hybrid Patio Choice Yellow-tomater bra, och Olympus producerade mest av paprikan. 

"Dessa försök visar upp fördelarna med Colorado State University Extension till Larimer County", säger Alison O'Connor, PhD, Extension Professor of Horticulture. "Förlängning ger resurserna från ett Tier 1-forskningsuniversitet till hela Larimer County." 

Larimer County Master Gardeners är inte klara med försöken. Därefter kommer de att utvärdera snittblommor och vintersquash. 

Mer information om försöken, inklusive metodik, finns på www.larimer.gov/extension/Yard-Garden/Vegetable-Trials

Klicka på ett foto för att förstora.Publicerad på: 
Onsdagen den 21 februari 2024 - 12:14

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil