Traducir al español
Foto på Gordon P. McLaughlin, distriktsåklagare i Larimer

Gordon P. McLaughlin

ALLMÄN ÅKLAGARE

DTA

Chefsbiträdande distriktsåklagare Amanda Duhon tilldelades årets åklagare, Robert R. Gallagher Award av Colorado District Attorneys' Council. Utvald från över 800 åklagare i Colorado, belönades hon med priset vid 2023 års årliga konferens av distriktsåklagare Gordon P. McLaughlin.

När han delade ut priset anmärkte McLaughlin: "Chief Deputy Duhon är ett lysande exempel på vad det innebär att vara en åklagare, en ledare och en offentlig tjänsteman i den moderna straffrättsliga världen. Hon visar ett orubbligt engagemang för offren, samhället och sina kollegor. Hennes genomtänkta inställning till straffrättsligt arbete tjänar till att inspirera en ny generation av åklagare och hon förtjänar verkligen detta erkännande.”

Duhon började på 8:e rättsdistriktsåklagarkontoret 2011 och fungerar för närvarande som chef för County Court-avdelningen. Under en lysande karriär har Duhon etablerat sig som en hård förespråkare för offer såväl som en framåtsträvare när det gäller att ta itu med samtida, komplexa frågor inom straffrättslig och social rättvisa. 

Duhon samarbetade med samhälls- och domstolsintressenter och var en drivande kraft i att etablera den första kompetensdokumentationen någonsin i Colorado, en transformationsmodell som kopplar samman svarande i restaureringsprocessen med lokala resurser medan Colorado Mental Health Hospital står inför eftersläpningar och långa väntelistor. Duhon tjänstgör också i underkommittén för vuxenkompetens i den statliga lagstiftande övervakningskommittén angående behandling av personer med beteendestörningar i straffrättsliga och ungdomsrättsliga system, där hon aktivt arbetar med att förbättra beteendevårdslösningar och lagar som kommer att gynna effektiva och rättvisa. straffrättsförvaltningen.

Duhon ledde också skapandet av 8:e Judicial District Adult Diversion-programmet, som tillåter individer med lågnivåbrott att ha ett alternativ till åtal och fängelse som fokuserar på ansvarsskyldighet, att ta personligt ansvar och reparera skada. Hon har också varit avgörande för att utöka program för avledning för ungdomar, som alla arbetar för att minska antalet våld och återfall i samhället. 

Duhon är också dedikerad till att se till att brottsoffer känner sig hörda, trodda och stöttade under ett ärende. Medan han tjänstgjorde som chefsdeputerad för Special Victims Unit, ledde Duhon personligen åtalet för många allvarliga sexuella övergrepp, ofta inför unika utmaningar som kräver betydande, dedikerat arbete. Duhon reser sig ändå till varje tillfälle för att söka rättvisa. 

"Att vara åklagare är ett privilegium som jag tar på största allvar", säger Duhon. "Varje dag strävar jag efter att behandla alla jag möter i det här jobbet med värdighet och medkänsla. Jag är hedrad och ödmjuk över att ha fått det här priset.”

Amanda Duhon håller sitt pris stående bredvid Gordon McLaughlin mot en blå bakgrund
Publicerad på: 
Onsdagen den 13 september 2023 - 11:50
Kontaktuppgifter: 

Åklagarens sigill

 

       Gordon P. McLaughlin
             ALLMÄN ÅKLAGARE

     Larimer och Jackson counties

Kontakt: Brianna Jones
                  Trygghet i vårdförloppet
                  Mejla Brianna
                  (970) 498-7250

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
E Prenumerationer
Karriärmöjligheter
Öppenhet | Tillgänglighet | säkerhet
Juridiska ansvarsfriskrivningar
Översätt denna webbplats
Feedback webbplats Väderprognos och varningar
Flaggstatus:   fullfull
uppåtpil