Översätt till spanska

Friskvårdsdomstolen i det 8:e rättsdistriktet i Larimer County firade idag sitt 10-årsjubileum som den första domstolen för mental hälsa att erhålla ackreditering från Colorado Problem Solving Court Statewide Advisory Committee.

Idag erkände styrelsen för Larimer County Commissioners vid sitt regelbundna möte för administrativa frågor tjänstemän och personal från 8:e rättsdistriktsdomstolarna, Larimer County Community Justice Alternatives, SummitStone Health Partners och samhällspartners för deras outtröttliga ansträngningar för att göra domstolarna för mental hälsa framgångsrika.

”Hälsodomstolen är en otrolig och speciell domstol som träffas varje torsdag eftermiddag. Det ger människor i vårt samhälle en säker plats där de har utrymme att lära sig om sig själva, ta hand om sitt välbefinnande och hur man uppnår och upprätthåller nykterhet och balans med sin mentalvårdsbehandling, säger 8:e distriktsdomaren Susan Blanco. "Det finns mycket stigma förknippat med mental hälsa, vi bryter ner det och skapar gemenskap bland människorna där för en delad upplevelse och en önskan om förändring i deras liv."

Mentalvårdsdomstolarna är också en ledstjärna för hopp för dem i vårt samhälle som behöver hjälp med psykiska problem.

"Detta är så viktigt inte bara för de människor som går igenom den här processen, utan för hela vårt samhälle. Det hjälper oss att läka och bli en hälsosam gemenskap. Det här är ett bra exempel på hur vi tar hand om människor, säger länsstyrelsen i Larimer, Kristin Stephens. "Och det är vi alla som arbetar tillsammans för att få det här att fungera. Det är så vi gör saker --- vi vet att ingen kan göra det här arbetet ensam. Vi måste göra det här arbetet som en gemenskap”, sa Stephens.

Även känd som problemlösningsdomstolar, har 8:e rättsdistriktet i Larimer County för närvarande fem problemlösningsdomstolar som verkar under hälsodomstolarnas paraply för att hjälpa till att ta itu med en mängd olika frågor. DUI-återvinningsdomstolen har också ackrediterats.

När klienter kommer in på Wellness Court får de en liten sten med ordet "mod" på. Kunderna får sedan en sten för varje specifik del av sin resa under hela programmet. Det krävs enormt mycket mod för att gå in i programmet eftersom det kräver att en individ vill prata om de frågor som fick dem att komma i kontakt med det straffrättsliga systemet. Människor som går in i programmet vill ha en bättre förståelse för sig själva vilket leder till ett bättre liv.  

Friskvårdsdomstolen började 2014 som ett partnerskap mellan Larimer County, 8:e rättsdistriktet, SummitStone Health Partners och Community Justice Alternatives för att ta itu med utmaningarna för individer med höga psykiska hälsobehov när de går in i det straffrättsliga systemet.

”Det krävs oerhört mycket arbete för att få allt detta organiserat för att hjälpa andra. För dem som tar den här vägen finns det alltid hopp om en bättre framtid, säger Larimer County Commissioner Jody Shadduck-McNally.

Det krävs ett partnerskap av många för att göra Wellness Court-programmet framgångsrikt. Brottsbekämpande, skyddstillsyn och Community Justice Alternatives och många andra är alla en del av hälsodomstolarna och arbetar tillsammans för att hjälpa klienter att hjälpa dem att förändra sina liv.

"Detta är ett bevis på riktigt smarta, omtänksamma, medkännande människor här i Larimer County och alla våra partners, som är avgörande för att ta itu med dessa frågor," sa Larimer County Commissioner John Kefalas.

Publicerad på: 
Tisdagen den 2 juli 2024 - 2:05

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil