Vädervarningar
Larimer County Administrative Offices, District Attorney och Courts kommer att vara stängda för att fira Juneteenth National Independence Day-helgen den 19 juni 2024. Larimer County Soptippen kommer att vara öppen. Kritiska länstjänster störs inte av stängningar.
Översätt till spanska

Bohemian Foundation och Larimer County har meddelat att de delar ut bidrag på 4 miljoner USD till Thompson School District och Poudre School District för att förbättra utvecklingen av den regionala arbetskraften. Varje enhet tillhandahåller 1 miljon dollar till vart och ett av skoldistrikten för totalt 2 miljoner dollar per distrikt. Bidraget från Larimer County tillhandahålls genom finansiering som tilldelas av American Rescue Plan Act.

Arbetskraftsprojekten kommer att vara samarbetsvilliga och syfta till att kraftigt stärka möjligheter i hela regionen. De kommer att fokusera på karriärvägar inom hälso- och sjukvård, tillverkning, fordon och flyg, med särskilt fokus på traditionellt underrepresenterade befolkningar.

Anslaget på 4 miljoner dollar från Bohemian Foundation och Larimer County kommer att stödja en infasad strategi för att utöka faciliteter som behövs för att stödja elevernas lärande och uppnå referenser som främjar ekonomisk rörlighet. Många partners och bidragsmöjligheter som stöder utvecklingen av karriär- och teknisk utbildning (CTE) tillhandahåller ytterligare finansiering för insatsen. Samarbete mellan skoldistrikten kommer att ge operativ effektivitet, vilket möjliggör stordriftsfördelar och minskade uppsägningar.

"Bohemian Foundation är djupt investerat i att främja ekonomisk rörlighet och stödja miljöer där ungdomar trivs", säger Cheryl Zimlich, Bohemian Foundations ordförande och verkställande direktör. "Vi är tacksamma för möjligheten att arbeta med både skoldistrikt och många samhällspartner för att ge ungdomar inspirerande, stödjande och kreativa utbildnings- och livsmöjligheter."

"Today's announcement highlights the critical need to support our youth through collaborative efforts in workforce development," said Chair of the Larimer Board of County Commissioners John Kefalas. "With the grant provided by Bohemian Foundation and Larimer County, our community is well-positioned to enhance education in Thompson and Poudre School Districts and to create exciting new career opportunities for students."

För Thompson och Poudre skoldistrikt ger projektet en unik möjlighet att samarbeta för att överbrygga klyftan mellan gymnasiet och karriärvägar för ungdomar över distriktsgränserna. Finansieringen kommer att användas för att öka kvaliteten på inlärningsupplevelsen för alla CTE-deltagare och för att öka det totala antalet studenter som för närvarande är inskrivna i varje påverkad väg.

"Studenter, familjer och samhällsmedlemmar har varit exceptionellt stödjande av tillväxten av vår karriär och tekniska utbildnings- och arbetskraftsutvecklingsprogram", säger Thompson School District Superintendent Dr. Marc Schaffer. "Dessa utmärkta program påverkar inte bara de individer som deltar, utan i slutändan samhället som helhet. Jag är väldigt exalterad över detta nya projekt, som kommer att tillåta oss att arbeta tillsammans för att skapa en bestående inverkan för många människor i vår region.”

I Thompson School District kommer finansieringen att användas för att konstruera och utveckla en ny första responder-väg för studenter som är intresserade av att bli akutmedicinsk tekniker eller att göra en karriär inom brottsbekämpning eller brandbekämpning. Poudre School District planerar att använda anslagsfinansieringen för att förbättra möjligheterna för studenter att tjäna certifieringar och högskolepoäng i avancerad tillverkning genom två program som finns på Poudre High School: Pathways in Technology Early College High Schools (P-TECH), vilket gör att eleverna kan tjäna pengar en associerad examen medan den fortfarande är inskriven i gymnasiet, och Futures Lab, ett distriktsomfattande Career and Technical Education-program (CTE) med vägar inom flera områden. I höst kommer PSD att döpa om Futures Lab till PSD Career Tech Center.

"PSD vill att alla studenter ska ta examen med alternativ. Det innebär att ge dem de verktyg och lärandemöjligheter de behöver för att fullfölja sina passioner. Det här bidraget kommer att hjälpa till att uppfylla det uppdraget och bygga en bättre framtid för våra karriär- och tekniska utbildningsstudenter, säger superintendent Brian Kingsley.

Båda skoldistrikten har förbundit sig till den långsiktiga hållbarheten för dessa program genom bemanning, transporter och operativt stöd. Ytterligare projektdetaljer kommer att meddelas inom kort.

För mer information om det regionala arbetskraftsutvecklingsprojektet och tillhörande bidragsfinansiering, vänligen kontakta följande personer:

 

Larimer län
Michelle Bird

Public Affairs direktör

970-498-7015

mbird@larimer.org

 

Thompson skoldistrikt
Michael Hausmann

Chef för kommunikationschef

970-613-5011
michael.hausmann@tsd.org

 

Poudre skoldistrikt
Emily Shockley 

Kommunikationskoordinator

970-218-8141

eshockley@psdschools.org

Publicerad på: 
Onsdagen den 22 maj 2024 - 10:28

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil