Vädervarningar
Larimer County Administrative Offices, District Attorney och Courts kommer att vara stängda för att fira Juneteenth National Independence Day-helgen den 19 juni 2024. Larimer County Soptippen kommer att vara öppen. Kritiska länstjänster störs inte av stängningar.
Översätt till spanska
HAE

Larimer County Board of Health har godkänt Larimer County 2024-2029 Plan för förbättring av samhällets hälsa (CHIP), som markerar ett viktigt steg mot att förbättra välbefinnandet för lokalbefolkningen. Denna omfattande plan beskriver samarbetsinsatser som ska genomföras under de kommande fem åren som syftar till att främja bättre hälsoresultat för alla människor i Larimer County.

2008 antogs folkhälsolagen i Colorado, vilket säkerställer tillhandahållandet av grundläggande offentliga hälsotjänster över hela staten med en konsekvent kvalitetsstandard. I enlighet med lagen har varje lokal folkhälsoavdelning mandat att genomföra en Samhällshälsobedömning och en kapacitetsbedömning som utnyttjar resultaten för att formulera en femårig, lokaliserad plan för hälsoförbättring.

För att säkerställa en korrekt återspegling av samhällets behov arbetade Larimer County Department of Health and Environment (LCDHE) i nära samarbete med samhällsmedlemmar, ledare och mer än 75 lokala myndigheter för att utveckla den nya femårsplanen, som innehåller ett ramverk för att utvärdera framsteg . Genom robusta processer och dataanalys har två hälsorelaterade prioriterade områden identifierats:

  1. Social miljö: Med hänsyn till ensamhetens djupgående inverkan på hälsan kommer ansträngningar att inriktas på att stärka samhällets stödsystem, särskilt för utsatta grupper som står inför hinder för optimal hälsa. Detta inkluderar ökad tillgång till och användning av utrymmen för gemenskapsbyggande. Dessa utrymmen, som parker och samhällscentra, fungerar som viktiga nav där samhället interagerar och skapar meningsfulla förbindelser. Genom att främja social sammanhållning och mildra isolering och ensamhet banar det väg för ett hälsosammare, mer motståndskraftigt samhälle.

  2. Mental hälsa: Att förstå att psykiskt välbefinnande är grundläggande för individers förmåga att navigera i livets utmaningar, att säkerställa tillgång till skräddarsydda resurser och socialt stöd är nyckeln. Behovet förstärks för grupper med ökad risk att uppleva psykiska problem, inklusive veteraner, ungdomar och HBTQIA-individer. Planen syftar till att förbättra mental hälsa och välbefinnande genom att utöka sociala stödnätverk och främja meningsfulla kontakter. Från mentorskapsprogram till skapandet av säkra gemenskapsutrymmen kommer dessa initiativ att vara avgörande för att stärka samhällets motståndskraft och kollektiva välbefinnande.

"Vi är dedikerade till att arbeta tillsammans med våra samhällspartner för att ge alla i Larimer County möjligheten till ett hälsosamt liv", säger folkhälsochefen Tom Gonzales. Han betonar, "Dessa utmaningar kan inte hanteras isolerat. CHIP fungerar som en dynamisk plan för att mobilisera samhället mot effektfulla lösningar."

Joy Sullivan, VD och koncernchef för United Way, tror att CHIP kommer att stödja ansträngningar för att föra människor samman för att känna sig anslutna, vilket är nyckeln till att bygga en hälsosam gemenskap. "Vi värdesätter hur planen sammanför partners för att fördjupa vår kollektiva inverkan, och vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans för att bygga en mer inkluderande och tillgänglig gemenskap", säger Sullivan.

"Tillsammans är vi fast beslutna att främja ett mer levande och motståndskraftigt Larimer County", säger Gonzales.

För ytterligare information och för att komma åt Larimer Countys 2024-2029 Community Health Improvement Plan, besök www.larimer.gov/CHIP2024.

# # #

El Departamento de Salud del Condado de Larimer presenterar en plan quinquenal para mejorar la salud de la comunidad

CONDADO DE LARIMER, CO – La Junta de Salud del Condado de Larimer aprobó el Plan de Mejora de la Salud Comunitaria (CHIP) del Condado de Larimer 2024-2029, lo que marca un paso importante hacia la mejora del bienestar de los residentes locales. Este plan integral beskriva los esfuerzos de colaboración que se llevarán a cabo durante los proximos cinco años con el objetivo de fomentar mejores resultados de salud para todas las personas en el condado de Larimer.

En 2008, se promulgó la Ley de Salud Pública de Colorado, que garantiza la prestación de servicios básicos de salud pública en todo el estado con un estándar de calidad constante. De acuerdo con la ley, cada departamento de salud pública local tiene el mandato de realizar una evaluación de la salud comunitaria y una evaluación de la capacidad, aprovechando los hallazgos para formular un plan localizado de cinco años para mejorar la salud.

Para garantizar un reflejo preciso de las necesidades de la comunidad, el Departamento de Salud y Medio Ambiente del condado de Larimer (LCDHE) trabajó en estrecha colaboración con miembros de la comunidad, líderes y más de 75 de nuques de agenquen que incorpora un marco para evaluar el progreso. . En través de processos sólidos y análisis de data, se han identificado dos áreas prioritarias relacionadas con la salud:

  1. Entorno social: Reconociendo el profundo impacto de la soledad en la salud, los esfuerzos se dirigirán a fortalecer los sistemas de apoyo comunitario, particularmente para los grupos vulnerables que enfrentan barreras para lograr una salud optima. Esto incluye elevar el acceso y el uso de espacios de construcción comunitaria. Estos espacios, como parques y centros comunitarios, sirven como centros vitales donde la comunidad interactúa y forja conexiones significativas. Al fomentar la cohesión social y mitigar el aislamiento y la soledad, allana el camino para una comunidad más sana y resiliente.
  2. Salud mental: comprender que el bienestar mental es fundamental para la capacidad de las personas para afrontar los desafíos de la vida, por lo que garantizar el acceso a recursos personalizados y apoyo social es clave. La necesidad se magnifica para los grupos con mayor riesgo de experimentar problemas de salud mental, incluidos los veteranos, los jóvenes y las personas LGBTQIA. El plan tiene como objetivo mejorar la salud mental y el bienestar mediante el crecimiento de redes de apoyo social y el fomento de conexiones significativas. Desde programas de tutoría hasta la creación de espacios comunitarios seguros, estas iniciativas serán vitales para reforzar la resiliencia y el bienestar colectivo de la comunidad.

"Estamos dedicados a trabajar junto con nuestros socios comunitarios para brindarles a todos en el condado de Larimer la oportunidad de una vida saludable", dice el Director de Salud Pública, Tom Gonzales. Él enfatiza: "Estos desafíos no se pueden abordar de forma aislada. El CHIP sirve como un modelo dinámico para movilizar a la comunidad hacia soluciones impactantes".

Joy Sullivan, president y directora ejecutiva de United Way, cree que CHIP apoyará los esfuerzos para unir a las personas para que se sientan conectadas, lo cual es clave para construir una comunidad saludable. "Valoramos cómo el plan reúne a los socios para profundizar nuestro impacto colectivo y esperamos continuar trabajando juntos para construir una comunidad mas inclusiva y accesible", tärna Sullivan.

"Juntos, estamos comprometidos a fomentar un condado de Larimer más vibrante y resiliente", tärna Gonzales.

För att få mer detaljerad information om Plan de Mejora de la Salud comunitaria 2024-2029 del Condado de Larimer, besök www.larimer.gov/CHIP2024.

 

Kvinnor som sitter i en cirkel och stöttar varandra.
Publicerad på: 
Måndagen den 29 april 2024 - 12:48
Kontaktuppgifter:

Kori Wilford, kwilford@larimer.org

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil