Vädervarningar
Larimer County Administrative Offices, District Attorney och Courts kommer att vara stängda för att fira Juneteenth National Independence Day-helgen den 19 juni 2024. Larimer County Soptippen kommer att vara öppen. Kritiska länstjänster störs inte av stängningar.
Översätt till spanska
SHR

En misstänkt mordmisstänkt tog sitt eget liv efter att ha undgått flera brottsbekämpande myndigheter på lördagsmorgonen.

Den 13 april 2024 runt 2:00 fick Larimer County Sheriff's Office Dispatch ett meddelande mellan myndigheter om en beväpnad misstänkt som körde mot Colorado från Cheyenne. Myndigheterna i Wyoming hade lokaliserat mannen, som var efterlyst för ett fall av mord och våld i hemmet nyligen i South Dakota. När polisen försökte kontakta honom i hans pickup, körde den misstänkte mannen söderut på I-25 och gäckade poliser. 

Larimer County Sheriff's Office-ställföreträdare och Colorado State Patrol-soldater förberedde sig för att placera ut däckspikar nära Buckeye-avfarten i Colorado. Den misstänkte sköt mot polisen och fortsatte färden söderut i höga hastigheter. Deputerade vid Larimer County Sheriff's Office utförde till slut en precisionsimmobiliseringsteknik (PIT) för att stoppa fordonet strax söder om avfarten Highway 1/Wellington. Mannen höll sig inne i lastbilen och innan de hann komma i kontakt med honom sköt han sig själv.

Polisen såg till att platsen var säker och började sedan utföra livräddande åtgärder på den misstänkte. UCHealth EMS-besättningar anlände och fortsatte första hjälpen, men mannen förklarades avliden på platsen.

En pistol hittades ur den misstänktes bil. Polisen avfyrade inga vapen under denna incident, och inga andra skador har rapporterats. Den misstänkte var den enda personen i bilen. Southbound I-25 stängdes vid Wellington-avfarten i cirka 5 timmar medan utredarna bearbetade platsen. Laramie County Sheriff's Office, Cheyenne Police Department, Wyoming Highway Patrol, Larimer County Sheriff's Office och Colorado State Patrol var alla inblandade under denna incident. 

"Detta var en extremt farlig situation som involverade en beväpnad misstänkt med en oroväckande ignorering av allmän säkerhet", säger LCSO-löjtnant Troy Badberg. "Sändare, utredare och fredsofficerare i flera stater arbetade snabbt tillsammans och gjorde allt de kunde för att förhindra skada på oskyldiga människor."

Larimer County Sheriff's Office kommer att utreda Wyoming/Colorado-incidenten, i samarbete med lokala myndigheter och South Dakota Division of Criminal Investigation. Larimer County Coroner's Office kommer att offentliggöra mannens identitet vid ett senare tillfälle. 

Alla som har information om incidenten i Wyoming/Colorado, som inte redan har pratat med polisen, kan kontakta LCSO-utredaren Tyler Thomas på (970) 498-5167. Personer med information eller förfrågningar om South Dakota-fallet kan kontakta kommunikationsdirektör Tony Mangan vid South Dakota Attorney General's Office på (605) 773-6878.

Ett pressmeddelande från South Dakota Attorney General's Office finns tillgängligt här: https://news.sd.gov/news?id=news_kb_article_view&sys_id=8691196d47a10210a497127ba26d4329

Publicerad på: 
Lördagen den 13 april 2024 - 9:27
Kontaktuppgifter: 

Public Information Officer
Larimer County Sheriff's Office
(970)980-2501 |  E-postadress

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil