Översätt till spanska
SHR

Larimer County Sheriff's Office, i samarbete med CorrHealth, North Colorado Health Alliance, The Willow Collective, och ett nätverk av 30+ samhällsorganisationer i Stone Soup Community Reentry Coalition, säkrade nyligen ett anslag på $600,000 XNUMX från Colorado Attorney General's Office. Denna finansiering, en del av Opioid Abatement Innovation Challenge Grant, kommer att driva på Stone Soup Community Reintegration Initiative under de kommande två åren. 

"Vi kan inte längre arbeta i silos när det gäller att ta itu med opioidkrisen", säger kapten Staci Shaffer. "Det här är ett problem som påverkar oss alla, och vi har alla en roll i att hantera det. Jag är tacksam mot våra samhällspartners för att de arbetar med brottsbekämpande myndigheter för att kämpa för innovativa förändringar som kommer att göra våra samhällen säkrare och hälsosammare.”

Initiativet tar ett unikt, systemiskt tillvägagångssätt för att ta itu med opioidkrisen och stävja upprepade brott. Dessa ansträngningar är inriktade på ett antal faktorer i en persons liv som påverkar deras risk för återfall i brott, inklusive policy, samhällsstöd och trauma. Koalitionen är fast besluten att betona rehabilitering och fokusera på ett medkännande brottsbekämpande tillvägagångssätt. Initiativet utvecklar innovativa evidensbaserade lösningar i samarbete med individer med levd erfarenhet. Den slår samman resurser med samhällspartners i myndigheter, ideella organisationer, företag, kamratstöd och trosbaserade organisationer. 

Initiativet fokuserar på Larimer County-fängelsets individer som är involverade i straffrättsliga frågor och erbjuder: 

 • Omfattande evidensbaserade tjänster för återinträde 
 • Läkemedelsassisterad behandling (MAT) 
 • Kritiska tidsinterventioner (inklusive boendestöd) 
 • Genuskänslig programmering 
 • Stöd till familjer som drabbats av störning av opioidanvändning 
 • Förbättrade återställningstjänster 
 • Personalutbildning 
 • Samhällsutbildning 
 • Naloxondistribution inklusive Narcan-kiosker vid Larimer County Sheriff's Office
 • Befrämjande 
 • Regional planering 
 • En replikerbar modell för andra straffrättsliga enheter över hela landet 
   

MJ Jorgensen, direktör för Addiction Response för North Colorado Health Alliance, säger, "Reversal Project är ett regionalt samarbete för att skapa kreativ tillgång till naloxon/Narcan, medicinen för att vända överdoser av opioid, till samhället. Med tanke på ökningen av fentanyl och överdos nationellt har partners gått samman för att skapa medvetenhet om samhället och tillgång till verktyg och lösningar för att stödja våra vänner, familjer och samhället. Naloxon är ett säkert, effektivt och lättanvänt verktyg. Vår region inser att överdos och droganvändning är en samhällsfråga som kräver kreativa samhällslösningar och partnerskap.” 

"Vårt jobb är allmän säkerhet. Opioider fortsätter att ödelägga familjer i vårt samhälle, och tillfrisknandet sker inte över en natt, säger sheriff John Feyen. "Om vi ​​kan hjälpa till att rädda ett liv på grund av att en familjemedlem eller vän hade Narcan till hands, är det en givande ansträngning."
 

Klicka på ett foto för att förstora.Publicerad på: 
Måndagen den 29 januari 2024 - 9:55
Kontaktuppgifter: 

Public Information Officer
Larimer County Sheriff's Office
(970)980-2501 |  E-postadress

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil