Vädervarningar
Larimer County Administrative Offices, District Attorney och Courts kommer att vara stängda för att fira Juneteenth National Independence Day-helgen den 19 juni 2024. Larimer County Soptippen kommer att vara öppen. Kritiska länstjänster störs inte av stängningar.
Översätt till spanska
HAE

Larimer County Department of Health varnar invånarna om att en rabiat fladdermus hittades på måndag eftermiddag i Edora Park i Fort Collins. Fladdermusen var på leden nära den nordöstra parkeringsplatsen. Fladdermusen testades och resultaten mottogs på onsdagen bekräftade att fladdermusen var positiv för rabies. 

Om du, dina barn eller dina husdjur hade direktkontakt med en fladdermus i detta område, vänligen meddela Larimer County Department of Health and Environment genom att ringa 970-498-6666. 

Överföring av rabies sker när saliven från ett infekterat djur kommer in i huden med hjälp av ett bett eller en repa från djuret. Att bara vara i närheten av en fladdermus anses inte vara en exponering. 

Rabies är mycket sällsynt i USA, men det är en extremt allvarlig sjukdom som är dödlig hos människor och andra däggdjur när symtomen börjar utvecklas. Med snabb behandling efter exponering och innan symtom uppträder kan rabies förebyggas. 

Hälsoavdelningen påminner invånarna om att aldrig mata eller röra vilda djur och att se till att husdjur är aktuella med sina rabiesvaccinationer. Om du ser ett sjukt eller skadat vilddjur, vänligen ring Animal Control på 970-226-3647 ext. 7.

För den senaste informationen om rabies i Larimer County, inklusive en karta över platser där rabiata djur har hittats, besök www.larimer.gov/rabies.

Encuentran un murciélago rabioso en el parque Edora de Fort Collins

Condado de Larimer, CO — El Departamento de Salud del condado de Larimer está alertando a las personas que viven en el condado que el lunes por la tarde se encontró un murciélago rabioso en Edora Park en Fort Collins. El murciélago estaba en el sendero cerca del aparcamiento noreste. El murciélago fue sometido a pruebas y los resultados recibidos el miércoles confirmaron que el murciélago era portador de rabia.

Si usted, sus hijos o sus mascotas tuvieron contacto directo con un murciélago en esta zona, notifíquelo al Departamento de Salud y Medio Ambiente del condado de Larimer llamando al 970-498-6666.

La transmisión de la rabia se producera cuando la saliv de un animal infectado penetra en la piel a través de una mordedura o un arañazo del animal. El mero hecho de estar cerca de un murciélago no se considera una exposición.

La rabia es poco común en los Estados Unidos, pero es una enfermedad muy grave que resulta mortal para los seres humanos y otros mamíferos una vez que aparecen los síntomas. La rabia puede prevenirse con un tratamiento rápido tras la exposición y antes de que aparezcan los síntomas.

El Departamento de Salud les recuerda a los residentes que nunca deben alimentar ni tocar a los animales salvajes y que deben asegurarse de que las mascotas estén al día con sus vacunas contra la rabia. Si ve un animal salvaje enfermo o herido, lame a Control de Animales al 970-226-3647 ext. 7.

Para obtener la información más reciente sobre la rabia en el condado de Larimer, que incluye un mapa de los lugares donde se han encontrado animales con rabia, visite www.larimer.gov/rabies

 

Publicerad på: 
Onsdagen den 24 maj 2023 - 3:49
Kontaktuppgifter:

Kori Wilford, kwilford@larimer.org

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil