Larimer County Administrative Services, distriktsåklagare och deponi kommer att vara stängda för Memorial Day-helgen den 27 maj 2024. Kritiska länstjänster störs inte av stängningar.
Översätt till spanska

Medan de flesta olyckor på Larimer County landsvägar fortfarande orsakas av vägavgångar, har förbättringar av vägar och säkerhet samt bättre övervakning hjälpt till att minska några av dessa olyckor.

Distraherad körning är också fortfarande en viktig orsak till dessa olyckor, med förare mellan 20 och 29 år inblandade i olyckor, av vilka många inträffar i korsningar. Olyckorna med skador ökade med 18 % 2022 jämfört med 2021.

Förutom distraherad körning var alltför hög hastighet och nedsatt körning också vanliga orsaker till olyckor. Larimer County kraschdata och orsaker speglar också Colorado och nationella trender eftersom fordonsresandet har ökat på Larimer County vägar.

Smakämnen 2022 Larimer County Trafiksäkerhetsrapport, en årsrapport som utarbetats av Larimer County Engineering, har släppts för offentlig granskning och presenterades också nyligen för styrelsen för Larimer County Commissioners.

Rapporten innehåller kraschdata, säkerhetsförbättringar, en inventering av vägar och broar som underhålls av länet och annan data om Larimer County vägar och transporter.

Rapporten täcker också aktuella och planerade projekt som är utformade för att öka säkerheten på Larimer Countys vägsystem, såsom vägbreddning, ny trottoar, bredare vägbanor och vägomläggning. Trafikhastighetsmätare och displayer har också placerats strategiskt på Larimer County vägar för att uppmuntra förare att följa rätt hastighetsgränser och sakta ner hastigheten vid behov.

Larimer County har också tilldelats ett federalt bidrag för att utveckla en handlingsplan för trafiksäkerhet för oinkorporerade delar av Larimer County. Federal Highway Administrations bidrag till Safe Streets for All [SS4A] kommer att hjälpa Larimer County att öka sina ansträngningar med olika projekt för att göra Larimer County vägar säkrare. 

Offentlig uppsökande och engagemang och detaljer om SS4A-anslaget kommer snart att finnas tillgängligt på denna länk: https://www.larimer.gov/engineering

Frågor om Larimer County Trafiksäkerhetsrapport eller SS4A-bidrag? Kontakta Larimer County Engineering på 970-498-5700 eller e-post ENG-Traffic@larimer.gov.

Publicerad på: 
Måndagen den 22 maj 2023 - 11:59
Kontaktuppgifter:

Mark Peterson, Larimer County Engineer, 970-498-5714, petersmr@co.larimer.co.us

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil