Larimer County Administrative Services, distriktsåklagare och deponi kommer att vara stängda för Memorial Day-helgen den 27 maj 2024. Kritiska länstjänster störs inte av stängningar.
Översätt till spanska
HAE

INFORMACIÓN EN ESPAÑOL EN FORTSÄTTNING DEL INGLÉS

Högpatogen aviär influensa (HPAI) upptäcktes nyligen hos vilda och tama fåglar i Larimer County. HPAI kan påverka vilda fåglar även om de inte visar några symtom. I en flock tamfåglar är aviär influensa ett snabbt spridande och dödligt virus, med en dödlighet på mer än 90 % på bara några dagar. Även om risken för HPAI för människor är låg, kan människor bli smittade, så allmänheten uppmanas att inte röra några döda eller sjuka vilda fåglar.

Larimer County Department of Health and Environment (LCDHE) samarbetar med CDA, Colorado Department of Public Health and Environment (CDPHE) och andra statliga och lokala partners för att svara. Colorado Department of Agriculture (CDA) ber alla fågelägare att öka sina biosäkerhetsmetoder, särskilt invånare med inhemska flockar på bakgården. Föreslagna åtgärder inkluderar att hålla en stängd flock, minska interaktioner mellan tama och vilda fåglar och hålla foder och vatten borta från vilda fåglar.  

Fågelägare bör: 

 • Skydda flockar med goda metoder för biosäkerhet och var vaksam när det gäller att rapportera tecken på sjukdom
 • Övervaka flockar för tecken på sjukdom 
 • Rapportera misstänkta sjukdomshändelser eller sjukdom till Statens veterinärkontor på 303-869-9130 

Invånare som äger bakgårdsfåglar bör vidta extra försiktighetsåtgärder efter alla promenader eller vandringar där de kan stöta på vilda fåglar, särskilt vattenfåglar som gäss och ankor. Rengör alltid skorna och ta bort eventuellt smutsigt material efter att ha kommit i kontakt med fågelavföring innan du går in i lokalerna där dina fåglar hålls.

Tecken på HPAI hos fåglar inkluderar:

 • Plötslig död utan kliniska tecken
 • Brist på energi eller aptit
 • Minskad äggproduktion
 • Mjuka eller missformade ägg
 • Svullnad eller lila missfärgning av huvud, ögonlock, kam, haser
 • Nasalt urladdning
 • Hostar eller nyser
 • Brist på samordning
 • Diarré

"Fågelinfluensan fortsätter att påverka vilda och tamfåglar över Colorado. Med vilda fågelflyttningar som snart börjar, räknar vi med att vi kommer att se en ökning av virusaktiviteten under senvintern och våren, säger Colorado State Veterinär Dr. Maggie Baldwin. "Medan vi har sett hög dödlighet hos vilda fåglar, kan de också infekteras med fågelinfluensa utan att verka sjuka, vilket är anledningen till att biosäkerhet är så viktigt."

HPAI utgör ingen risk för livsmedelssäkerhet. Korrekt hantering och tillagning av allt fjäderfä och ägg till en innertemperatur på 165˚F rekommenderas som en allmän försiktighetsåtgärd för livsmedelssäkerhet. 

Fågelägare som kämpar med stress eller ångest kring HPAI kan kontakta Colorado Crisis Services genom att ringa 1-844-494-TALK (8255) eller sms:a TALK till 38255. Jordbrukare och ranchägare kan få en kupong för sex gratis sessioner med en ag-kompetent leverantör via Colorado Agricultural Addiction and Mental Health Program (campforhealth.com). 

Fågelägare som söker mer resurser kan besöka USDA:s Defend the Flock-webbplats eller besöka PoultryBiosecurity.org. 

För uppdaterad status för karantänen och rekommendationer, besök ag.colorado.gov/hpai. 

 

Se ha detectado influensa aviar en el Condado de Larimer

Recientemente se detectó influenza aviar altamente patógena (HPAI, por sus siglas en inglés) en aves silvestres y domésticas en el Condado de Larimer. La HPAI puede afectar a las aves silvestres incluso si no muestran ningún síntoma. En una bandada de aves domésticas, la influenza aviar es un virus mortal y de rápida propagación, con una tasa de mortalidad de mer del 90% en solo unos pocos días. Si bien el riesgo de HPAI para los humanos es bajo, las personas pueden infectarse, por lo que se le pide al público que no toque ninguna ave silvestre muerta o enferma.

El Departamento de Agricultura de Colorado (CDA, por sus siglas en inglés) les está pidiendo a todos los propietarios de aves que aumenten sus prácticas de bioseguridad, especialmente a los residentes con bandadas de aves de corral en el patio trasero. Las acciones sugeridas incluyen mantener una bandada cerrada, disminuir las interacciones entre las aves domésticas y silvestres y mantener el alimento y el agua alejados de las aves silvestres.

Los dueños de aves deben:

 • Proteger las aves de corral con buenas prácticas de bioseguridad y estar atentos e informar cualquier signo de enfermedad. 
 • Monitorear las aves de corral en busca de signos de enfermedad. 
 • Informa eventos sospechosos de enfermedad o enfermedad a la Oficina Veterinaria del Estado al 303-869-9130

Los residentes que tengan aves de corral deben tomar precauciones adicionales después de cualquier caminata o excursión a pies en la que puedan encontrar aves silvestres, especialmente aves acuáticas como gansos y patos. Siempre limpie los zapatos y quítese cualquier material sucio después de entrar en contacto con las heces de las aves silvestres antes de entrar a las instalaciones donde se alojan las aves de corral.

Los signos de HPAI en las aves inkluderar:

 • Muerte súbita sin signos clínicos 
 • Falta de energi eller apetito 
 • Disminución de la producción de huevos 
 • Huevos de cascara blanda o deformeras 
 • Hinchazón o decoloración púrpura de la cabeza, párpados, cresta, corvejones 
 • Rinnande näsa 
 • Hosta och nysa 
 • Brist på samordning 
 • diarré

El Departamento de Salud y Medio Ambiente del Condado de Larimer (LCDHE) está trabajando con el CDA, el Departamento de Salud Pública y Medio Ambiente de Colorado (CDPHE) y otras agencias estatales y locales para responder.

"La influensa aviar fortsätter att påverkas av Colorado. Dado que la migración de aves silvestres comenzará pronto, anticipamos que veremos un aumento en la actividad del virus hasta fines del invierno y la primavera”, dice la Dra. Maggie Baldwin, veterinaria del av estado de Colorado. "Si bien hemos visto una alta mortalidad en las aves silvestres, estas pueden estar infectadas con la influenza aviar sin parecer enfermas, por lo que la bioseguridad es tan importante".

HPAI har ingen presenta un riesgo de seguridad alimentaria. Se recomienda manipular y cocinar correctamente todas las aves y los huevos a una temperatura intern de 165 ˚F como precaución general de seguridad alimentaria.

Los dueños de aves que luchan contra el estrés o la ansiedad por la HPAI pueden comunicarse con Colorado Crisis Services llamando al 1-844-494-TALK (8255) o enviando un mensaje de texto con la palabra TALK al 38255. Los grancheros pueden recibir un cupón para seis sesiones gratuitas con un proveedor competente en agricultura a través del Programa de Salud Mental y Adicción Agrícola de Colorado (campforhealth.com).

Los dueños de aves que busquen more recursos pueden visitar el sitio web Defend the Flock del Departamento de Agricultura Federal (USDA, por sus siglas en inglés) eller besök PoultryBiosecurity.org.

För att få information om att aktualiseras så att du kan hitta rekommendationer, besök ag.colorado.gov/hp.

# # #

 

Publicerad på: 
Tisdagen den 24 januari 2023 - 3:00
Kontaktuppgifter:

Kori Wilford, kwilford@larimer.org

Jag vill

Larimer County, Colorado

200 W. Oak Street
Fort Collins, CO 80521
Karta över anläggningar

Anslut med oss

Larimer County på Facebook Larimer County på Twitter Larimer County på YouTube Larimer County på LinkedIn Instagram
Sociala medier | E Prenumerationer
Väderprognos och varningar
Översätt denna webbplats
uppåtpil